Παρασκευή, Μαΐου 10, 2024

Μιχαήλ Καραολής - Ανδρέας Δημητρίου 10 Μαΐου 1956: Η μέρα που έγιναν ΑΘΆΝΑΤΟΙ


Οι οδοί που είναι το πατρικό μας σπίτι στην Αγία Βαρβάρα έχουν τα ονόματα των Αγωνιστών του Κυπριακού Αγώνα Μιχαήλ Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου. Είναι οι Ήρωες-Αγωνιστές που έδωσαν την Ζωή τους για την ένωση Κύπρου και Ελλάδας και ενάντια στην Ιμπεριαλιστική-Αποικιοκρατική Αγγλία.

Δυστυχώς οι Αγώνες τους δεν δικαιώθηκαν μέχρι και σήμερα αφού η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιωτών-καταναλωτών (και όχι Πολιτών) Ελλήνων και Κυπρίων προτίμησαν όχι την συνέχιση του Αγώνα αλλά την πλήρη-παράδοση των χωρών μας στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, το ΗΒ, την ΕΟΚ-ΕΕ, την Γερμανία, την Γαλλία, τους Ολιγάρχες/Εφοπλιστές, τα Ολιγοπώλια/Μονοπώλια, τις συστημικές (κυβερνήσεις/συνδικαλιστές/κράτος/ΜΜΕ) Μαριονέτες.
Την Τουρκία δεν την βάζω καν, διότι αν δεν υπήρχαν οι προηγούμενοι δεν θα τόλμαγε τίποτα ή και ΑΝ τόλμαγε θα έχανε τότε. Σήμερα δεν νομίζω να έχανε κανέναν πόλεμο από εμάς.

Σήμερα οι δύο χώρες που θα έπρεπε να είναι μία και να έχουν επεκτείνει τα χωρικά τους ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια (με σχέδιο, πρόγραμμα, επιμονή και υπομονή) είναι τα μεγαλύτερα προτεκτοράτα-μπανανίες στην βόρεια Μεσόγειο. Δυστυχώς.

Μην ξεχνάμε όμως τα βασικά: κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος. Ο Αγώνας τους μένει αιώνια παρακαταθήκη και εμπνέει για την Μνήμη στο σήμερα και για την Δικαίωση στο μέλλον.

Διαβάστε παρακάτω στις πηγές για τους δύο Αγωνιστές-Ήρωες Μας.

οι δύο πρώτες φωτό από το google maps τον Μάϊο του 2011


η φωτό από το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ εκείνη την ημέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: